ZTE vahvisti puhelimista löytyvän vaarallisen takaportin

Teemu Laitila
18. toukokuuta, 2012 22:26

Kiinalainen puhelinvalmistaja ZTE on vahvistanut, että yhtiön Yhdysvalloissa myymässä Score-mallissa on vakava haavoittuvuus, jonka avulla puhelimeen on helppo saada root-oikeudet. Vaikka nettiraporttien perusteella ongelma koskisi myös Euroopassa myytyä Skate-mallia, ZTE kiistää haavoittuvuuden löytymisen muista puhelimista.
Haavoittuvuus tuli julkisuuteen tällä viikolla Pastebin-palveluun lähetetyn anonyymin viestin perusteella. Löydetty haavoittuvuus liittyy puhelimesta löytyvään sovellukseen, jonka avulla mikä tahansa toinen sovellus voi antaa itselleen root-oikeudet. Sovelluksen käyttöön vaaditaan vain salasana, joka on jo yleisessä jakelussa.
ZTE:ltä kerrotaan uutistoimisto Reutersille, että yhtiö työstää korjausta ongelmaan ja se julkaistaan "lähitulevaisuudessa" OTA-päivityksenä ZTE Score -laitteisiin.
Tahalliselta vaikuttava takaovi on synnyttänyt jopa salaliittoteorioita Kiinan hallituksen halusta kontrolloida laitteita. Todennäköisempää kuitenkin on, että testaustarkoituksissa kehitetty ominaisuus on unohtunut puhelimiin vahingossa huolimattomien kehittäjien jäljiltä.

Lue myös nämä
Tägit
ZTE ZTE Score
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.