Microsoft: Windows Phone jo ohittanut iPhonen Kiinassa

Teemu Laitila
19. toukokuuta, 2012 14:03

Microsoftin omien laskelmien mukaan yhtiön Windows Phone -alusta on Kiinan markkinoilla jo suositumpi kuin Applen iPhone eri versioineen. Vaikka Windows Phone -julkaistiin Kiinassa vasta muutama kuukausi takaperin, se on saavuttanut Microsoftin mukaan seitsemän prosentin markkinaosuuden kun iPhonen osuus on kuuden prosentin luokkaa.
Microsoftin Kiinan toiminnoista vastaava Michel van der Bel uskoo kasvun jatkuvan nopean alun jälkeen. Erityisesti kasvua odotetaan Windows-tableteista. Windows-tablettien avulla Microsoft tavoittelee kasvua perinteisillä kohdemarkkinoillaan yrityksissä, mutta myös kuluttajien keskuudessa tuotteilla, jotka yhdistelevät PC:n ja tabletin ominaisuuksia.
Huolimatta hyvästä alusta, Microsoftilla on paljon työtä tehtävänä Kiinan alueella, joka väestön varallisuuden noustessa on muodostumassa yhä tärkeämmäksi markkina-alueeksi. Tällä hetkellä Kiinan markkinoita hallitsee Android lähes 70 prosentin osuudella. Tällä hetkellä Microsoft työllistää noin 2500 ihmistä Kiinan alueella, mutta Belin mukaan yhtiö aikoo kasvattaa investointejaan.

Lue myös nämä
Tägit
Kiina Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.