Google osti teollisen muotoilun osaamista

Teemu Laitila
24. toukokuuta, 2012 18:33

Googlen 12,5 miljardin dollarin arvoisen Motorola-kaupan toteutuminen on jättänyt varjoonsa toisen sopimuksen, jossa yhtiö osti korkean tason osaamista teollisen muotoilun alalta. FastCompany raportoi, että suunnittelutoimisto Mike & Maaike on siirtynyt Googlen omistukseen.
FastCompanyn mukaan toimiston tarkoituksena on auttaa Googlea kehittämään koko tiimi teollisia muotoilijoita Androidia varten. Koska Mike & Maaike on tunnettu lähinnä laitteiden teollisesta muotoilusta, FastCompany spekuloi työn liittyvän Googlen tulevaan Android-lippulaivaan, joka olisi Motorolan rakentama.
Mike & Maaike on työskennellyt Googlelle jo aiemmin, kun yhtiö vastasi Googlen ensimmäisen Android-puhelimen G1:n suunnittelusta. FastCompanyn mukaan toimisto olisi halunnut jättää laitteesta pois fyysisen näppäimistön, mutta Googlen mielestä näppäimetön puhelin olisi ollut käyttäjille liian erikoinen ratkaisu.
FastCompany on valinnut Mike & Maaike -toimiston perustajat Mike Simonianin ja Maaike Eversin vuoden 2012 listalle "100 luovinta ihmistä alalla". Mike Simonian on vastannut aiemmin muun muassa Xbox 360:n suunnittelusta.

Lue myös nämä
Tägit
Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.