Huhu: Symbianin uudet päivitykset peruttu

Teemu Laitila
24. toukokuuta, 2012 10:06

Nokia ei aio enää julkaista isompia päivityksiä nykyisille Symbian-laitteille ja ainoat uudet päivitykset tulevat olemaan pienempiä päivityksiä nykyiseen Nokia Belle -versioon. Jos tiedot pitävät paikkansa, aiemmin suunnitellut Nokia Carla - ja Nokia Donna -päivitykset on peruttu kokonaan. Tiedot ovat alunperin lähtöisin italialaiselta Nokialino-sivustolta, joka väittää kuulleensa ne Nokian paikalliselta tuotepäälliköltä.
Vaikka tiedot ovat epävirallisia ja niihin kannattaa suhtautua terveellä epäilyksellä, Symbianin ennakoitua huonommat myyntiluvut edellisen osavuosikatsauksen yhteydessä saattaisivat olla syynä alustan nopeampaan hylkäämiseen.
Nokialinon mukaan Carla-päivitys on muuttunut Bellen Feature Pack 1 -versioksi ja viimeinen päivitys tulee olemaan Belle Feature Pack 2. Käytännössä moni Carlan ja Donnan mukana odotettu päivitys jää todennäköisesti tulematta. Päivityksiltä on odotettu muun muassa tukea moniydinprosessoreille sekä suuremmille resoluutioille.
Edit 14:52: Kuten kommenteissa huomautettaan, Nokian viestintäpäällikkö Tapani Kaskinen on kiistänyt huhut Symbianin hylkäämisestä Tietoviikolle. "Fiorinin kommentti oli otettu pois asiayhteydestään. Nokian sitoutuminen Symbianiin on muuttumaton. Alustaa tuetaan luvatusti vuoteen 2016 saakka", Kaskinen kommentoi TiVin mukaan.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Belle
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.