Galaxy S III myyntiin tänään - laitteita ei riitä kaikille

Teemu Laitila
29. toukokuuta, 2012 13:21

Samsungin pitkään odotettu Galaxy S III on tullut tänään myyntiin Suomessa. Raporttien mukaan laitteiden kysyntä ylittää kuitenkin tarjonnan reippaasti ja osa ennakkotilauksenkin tehneistä joutunee odottamaan puhelinta vähintään loppuviikkoon.
Suomalaisilta operaattoreilta kerrotaan, että SGS3:n ennakkokysyntä on ollut erittäin suurta. DNA:n mukaan puhelimia on riittänyt kaikille ennakkovarauksen tehneille, mutta laitteiden odotetaan kuitenkin loppuvan jo tänään tai huomenna aamuun mennessä. Lisää puhelimia saapuu loppuviikosta. Myös Elisalla ja Saunalahdella ennakkotilausmäärät ovat olleet suuret ja yhtiön mukaan laitteita ei välttämättä riitä kaikille ensimmäisestä erästä.
Suurista elektroniikkamyymälöistä Gigantti lupaa nettisivuillaan laitteiden toimitusajankohdaksi vasta kesäkuun puolivälin ja myös Verkkokauppa.comin varastosaldo on pahasti pakkasen puolella.
Tähän asti myyntiin tulleet laitteet ovat kaikki valkoisia versioita ja vielä tuntemattomasta syystä laitteen sinisen version toimitukset ovat jäissä koko Skandinavian alueella. Lisää tietoa sinisten laitteiden aikatauluista ja viivästymisen syistä on luvassa huomisen aikana.
Ennakkokysyntä on ollut suurta maailmanlaajuisesti. Samsungin mukaan laitteita on ennakkotilattu maailmanlaajuisesti yli yhdeksän miljoonaa kappaletta, joskin yhtiö ei tarkenna onko kyseessä operaattoreiden tekemät tilausmäärät vai asiakkaiden tilaukset. Arvioissa odotetaan SGS3:n yltävän myyntiluvuissa vähintään sen edeltäjän runsaan 20 miljoonan kappaleen tasolle.
Myös Puhelinvertailu on saanut tänään laitteen käsiinsä ja arvio saapunee ensi viikon aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.