Nokia Lumia 900 häviää iPhonelle sekä kustannuksissa että katteessa

Manu Pitkänen
31. toukokuuta, 2012 13:33

Tutkimusyhtiö IHS iSuppli on selvittänyt kuinka paljon Lumia 900- ja iPhone 4S -älypuhelinten valmistus maksaa Nokialle ja Applelle. Lukuja verrattiin puhelinten jälleenmyyntihintoihin, minkä perusteella Lumia 900:aa myydään lähes puolet pienemmällä katteella kuin iPhone 4S:ää.
Tulos oli ennalta-arvattavissa, koska Nokian tärkein tehtävä on tällä hetkellä hankkia puhelimilleen markkinaosuutta, minkä takia se joutuu tinkimään katteistaan. Apple on vuorostaan markkinajohtaja (tai kakkonen, riippuen hieman kvartaalista), joten sillä ei ole samanlaista taakkaa kannettavanaan.
IHS iSupplin mukaan Nokia Lumia 900:n valmistuskustannukset (pelkät komponentit) ovat 209 dollaria, josta suurin osa (58 dollaria) menee kosketusnäyttöön, joka on 21 dollaria kalliimpi kuin iPhone 4S:ssä. Nokia maksaa verkkopiiristäkin enemmän kuin Apple (38 $ vs. 23 $). Applelle yhden iPhonen komponentit maksavat 190 dollaria, eli eroa on 19 dollaria Lumia 900:aan nähden.
Ero marginaaleissa syntyy myyntihinnoista. Applen puhelimen jälleenmyyntihinta ilman kytkyä on 649 dollaria, kun Lumian hinta jää 450 dollariin. Apple saa puhelimesta 459 dollaria (eli lähes yhtä paljon kuin Lumia 900:n jälleenmyyntihinta). Nokian marginaali jää 241 dollariin.
Luvut eivät kerro koko totuutta, koska ne eivät ota huomioon kaikkia muita kuluja (mainostus, logistiikka, kokoonpano jne.). Jälleenmyyntihinnastakin osa jää kauppiaalle.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Apple iPhone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.