Gorilla-lasin valmistaja kehittelee taipuisaa lasia uusiin laitteisiin

Teemu Laitila
5. kesäkuuta, 2012 13:17

Monissa huippupuhelimissa käytetystä Gorilla-lasista tuttu Corning on esitellyt uuden taipuisan ja erittäin ohuen lasimateriaalin. Willow Glass -nimellä tunnettu uusi lasimateriaali voisi yhtiön mukaan mullistaa esimerkiksi näyttötekniikan.
Willow Glass on niin taipuisaa, että se voitaisiin jopa taivuttaa laitteen ympärille. Se on myös paperinohutta ja tulevaisuudessa yhtiö uskoo voivansa yhdistää kaikki näytön valmistuksessa tarvittavat komponentit vain millin paksuiseksi kerrokseksi. Vähemmän ja ohuempia kerroksia sisältävät näytöt olisivat taipuisuutensa lisäksi nykyistä kirkkaampia.
Lyhyemmällä tähtäimellä ohut, mutta kestävä lasipinta auttaa valmistajia tekemään laitteistaan entistäkin ohuempia.
Corningin mukaan lasi on valmistajien kannalta ideaalinen ratkaisu, sillä taipuisuutensa ansiosta sitä voidaan valmistaa hieman paperin tapaan rullalta rullalle. Tehokas valmistustapa laskee hintoja ja tulevaisuudessa Corning visioi lasista rakennettavan esimerkiksi eräänlaisia elektronisia tapetteja, jotka toimivat samalla näyttöinä.
Yhtiö on aloittanut näytteiden toimitukset tärkeimmille asiakkailleen ja täysimittaisen tuotanto voisi alkaa vielä tämän vuoden aikana.
Corning esittelee uuden lasin mahdollisuuksia videolla:

Lue myös nämä
Tägit
Gorilla Glass Corning Willow Glass
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.