Nokian Meltemi-puhelimien julkistus lähestyy -- tätä sopii odottaa

Manu Pitkänen
5. kesäkuuta, 2012 13:49

Toukokuun vaihtuminen kesäkuuksi viime viikolla tarkoitti Nokiaa tarkasti seuraavien kannalta sitä, että päivä päivältä ollaan lähempänä yhtiön uuteen Meltemi-alustaan perustuvien halpojen älypuhelimien / älypuhelimien kaltaisten puhelimien julkaisua.
Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop totesi kuluvan vuoden ensimmäisessä osavuosikatsauksessa, että "edullisempien hintaluokkien matkapuhelinmarkkinat käyvät läpi rakennemuutosta, jossa täysin kosketusnäytölliset puhelimet haastavat perinteiset matkapuhelimet. Tästä muutoksesta johtueen jatkamme tarkkaan harkituilla toimenpiteillä Series 40 -ohjelmistoalustan uudistamista ja suunnittelemme tuotevalikoiman vahvistamista vuoden 2012 toisen neljänneksen aikana."
Elop ei voinut tarkoittaa Series 40 -ohjelmistoalustan uudistamisella mitään muuta kuin Meltemiä. Sen julkaisua luvattiin tämän vuoden toiselle kvartaalille, jota ei ole enää jäljellä kuin vajaa neljä viikkoa.
Yksi sopivimmista julkaisupäivistä voisi olla Mobile Asia Expo, joka pidetään Shanghaissa 20.-22. kesäkuuta. Meltemillä varustetut puhelimet ovat suunnattu juurikin Aasian markkinoille, joten olisi luontevaa esitellä uusi ohjelmisto siellä. On tietysti mahdollista, että Nokia järjestää oman tapahtuman Meltemin esittelyä varten.
Mitä Meltemistä ja siihen perustuvista puhelimista sitten tiedetään? Hankkeesta saatiin The Registerin ansiosta vihiä jo yli vuosi sitten, mutta sen luonne alkoi valjeta vasta Wall Street Journalin viimesyksyisen uutisen myötä. Tarkkakorvaisimmat saattoivat kuulla Meltemin mainittavan Elopin suulla viimevuotisella videolla (1:40), jossa toimitusjohtaja mainitsi myös Clipper-hankkeen. Vuotojen perusteella Qt-kehitysympäristö tulee olemaan vahvasti osa Meltemiä.
Sittemmin Nokia on ostanut norjalaisen Smarterphone-yhtiön, jonka se hankki osaamisen takia ja vauhdittamaan The Next Billion -projektia.
Lähestyvästä julkaisusta kielii myös verkkoon vuotaneet kuvat Nokian edullisista kokonaan kosketusnäyttöön nojautuvista puhelimista (Nokia 305, 306 ja 3011). Alla on kuvat Nokia 311:stä ja 305:stä (lisää löytyy täältä ja täältä).



Alla olevassa kuvassa esitellään tulevien puhelimien käyttöliittymää, jossa näyttäisi olevan verenperintöä Nokia N9:stä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Meltemi Smarterphone Series 40
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.