Lehti: Lumiat eivät saa Apolloa -- ominaisuuspäivitys on kuitenkin tulossa

Manu Pitkänen
7. kesäkuuta, 2012 15:24

Saksalaisen Wirtschaftswoche -talousjulkaisun saamien tietojen mukaan Windows Phone Mango -puhelimet, Nokian Lumia-mallit mukaan lukien, eivät tule saamaan Windows Phone 8 -päivitystä (Apollo). WiWon tiedot perustuvat Microsoftin- ja Nokia-lähteisiin.
Vanhoille Windows Phone -puhelimille on kuitenkin luvassa erillinen päivitys, joka sisältää samoja ominaisuuksia joita WP8:ssakin on. Lehden mukaa ominaisuuspäivitystä voidaan kutsua Windows Phone 7.6:ksi tai 7.7:ksi. Apollo ei tule tarjolle laitteistovaatimusten takia.
Tieto on toisaalta linjassa läheisistä Microsoft-kontakteistaan tunnetun Paul Thurrottin kommenttien kanssa. Se on myös ristiriidassa. Thurrottin mukaan yksi syy miksi Apollo ei tule nykyisiin Windows Phone -puhelimiin on se, että käyttöjärjestelmä vaatii taustalleen ytympää rautaa mitä nykyisissä WP-puhelimissa on. Thurrott totesi myös, ettei Apolloa tuoda nykyisille puhelimille edes osittain.
Nokia Caren kautta on toistaalta kommentoitu, että Lumia 900 -puhelin saisi Apollo-päivityksen. Nokialta kerrottiin Puhelinvertailulle, että kyseessä ei ole yhtiön virallinen kannanotto.
Lisätietoa aiheesta saadaan toivottavasti 20. kesäkuuta.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone Nokia Lumia HTC Titan II
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.