Nokia ei aio enää jatkaa Meltemin kehittämistä

Manu Pitkänen
14. kesäkuuta, 2012 19:12

Tämä päivä on ollut monella tapaa surullinen niin Nokialle, siihen sijoittaneille kuin yhtiön palveluksessa oleville työntekijöille. Monet ovat tehneet ahkerasti töitä taatakseen Nokialle paremman huomisen, mutta heidän uhrauksensa huuhtoutuivat tänään vessanpöntöstä alas kustannussäätöjen vuoksi.
Puhelinvertailun saamien tietojen mukaan Nokia on lopettanut Meltemi-käyttöjärjestelmän kehittämisen. Sen povattiin muuttavan edullisten puhelimien markkinat, mutta tätä mullistusta emme tule näkemään.
Nokia tiedotti Meltemi-projektin loppumisesta sisäisesti. Käyttöjärjestelmän kehityksen päävastuussa oli Ulmin yksikkö, joka tämänpäiväisen lehdistötiedotteen mukaan suljetaan kustannussäästöjen vuoksi. Nokia ei aio jatkaa kehitystä muussa yksikössä mm. uusien alustojen lanseeraamisessa havaittujen vaikeuksien takia.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Nokia tuo markkinoille aiempaa edullisempia Lumia-puhelimia ja että S40:n ja S30:n kehitystyö jatkuu edelleen. Nokia kiitti Meltemin kehittäjiä loistavasta työstä.
"Meltemin toiminnassa nähneet ovat poikkeuksetta ylistäneet sitä, ja monet Meltemin oivallukset ja tekniset ratkaisut olivat omaa luokkaansa", lähteemme kertoi. Hänen mielestä hyvä työ menee syyttä hukkaan. "Näkisin että tässä toistetaan virhe, joka aikoinaan tehtiin Nokian erittäin lupaavien ensimmäisten Linux-puhelinten aikaan, joista ainoastaan N900 pääsi markkinoille, ja jolloin lupaava kehitys tapettiin, koska päätettiin keskittyä Symbian-pohjaisiin."
Päivitys. (15.6.2012) Myös All Things Digital -sivusto tietää kertoa Meltemi-projektin päättyneen. Sivuston lähteiden mukaan joitain osia Meltemistä saatetaan nähdä muissa tuotteissa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone S40 Nokia Lumia Meltemi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.