Nokia vähentää Suomesta 3700 työpaikkaa -- johtokuntaa uudistetaan

Manu Pitkänen
14. kesäkuuta, 2012 9:55

Nokia on kertonut uusista aikeistaan, joilla se yrittää vähentää kustannuksia ja parantaa sen kilpailukykyä. Muutokset näkyvät niin strategiassa, johtokunnassa kuin irtisanomisina.
Nokian mukaan se aikoo vähentää henkilöstöään maailmanlaajuisesti enintään 10.000 työntekijällä (3700 Suomesta). Tämän seurauksena Salon tehdas lopetetaan, mutta tutkimus- ja kehitystyötä siellä tullaan tekemään vastaisuudessakin. Alla Nokian raportoimia muutoksia Devices & Servicecs -liiketoiminnan kulujen vähentämiseksi:


- Tiettyjen tutkimus- ja tuotekehitysprojektien vähennykset, mistä johtuen Nokia suunnittelee sulkevansa Ulmin toimipisteen Saksassa ja Burnabyn toimipisteen Kanadassa;
- Tiettyjen tuotantotoimintojen keskittäminen, mistä johtuen yhtiö suunnittelee sulkevansa Salon tehtaan. Nokian tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö jatkaa toimintaansa Salossa.
- Markkinointi- ja myyntitoimintojen terävöittäminen, mukaan lukien avainmarkkina-alueiden priorisointi;
- Tietotekniikka (IT)- ja yhtymän yhteisten ja tukitoimintojen virtaviivaistaminen; ja
- Ydinliiketoimintoihin kuulumattomien toimintojen vähennykset, mukaan lukien mahdolliset toimintojen myynnit.

Muutokset näkyvät myös johdossa. "Juha Putkiranta on nimitetty tuotantotoiminnoista vastaavaksi johtajaksi, Timo Toikkanen Mobile Phones -yksikön johtajaksi, Chris Weber myynti- ja markkinointijohtajaksi, Tuula Rytilä markkinointijohtajaksi ja Susan Sheehanin viestintäjohtajaksi. Juha Putkirannasta, Timo Toikkasesta ja Chris Weberistä tulee Nokian johtokunnan jäseniä 1.7.2012.
Jerri DeVard jättää markkinointijohtajan tehtävänsä; Mary McDowell jättää tehtävänsä Mobile Phones -yksikön johtajana ja Niklas Savander jättää tehtävänsä Marketsin johtajana. Jerri DeVard, Mary McDowell ja Niklas Savander jatkavat neuvonantajina tehtäviensä siirtymäkauden ajan, mutta jäävät pois Nokian johtokunnasta 30.6.2012", kerrotaan Nokian lehdistötiedotteessa.
Samalla yhtiö kertoi investoivansa entistä voimakkaammin paikkatietopalveluidensa kasvuun. Lisäksi yhtiö panostaa kuvausteknologiaan, mitä varten se on hankkinut omaisuuseriä ruotsalaisesta Scaladosta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.