Apple jatkoi Liquidmetal-yksinoikeuttaan kahdella vuodella

Manu Pitkänen
19. kesäkuuta, 2012 12:08

Apple ja Liquidmetal ovat jatkaneet vuonna 2010 sovittua yksinoikeutta. Yhtiöiden sopimuskausi loppui tämän vuoden helmikuussa, mutta uusi takaraja on 2014. Sopimuksen mukaan vain Applella on oikeus käyttää Liquidmetalin metalliseosta kuluttajaelektroniikassa.
Liquidmetal on käytännössä amorfinen metalliseos, jolla on useita ominaisuuksia, joita tavalliset metalliseokset eivät pysty tarjoamaan. Se esimerkiksi kestää mekaanista kulutusta (ei naarmuunnu) ja korroosiota äärimmäisen hyvin. Aiemmin tänä vuonna huhuttiin, että Apple käyttäisi Liquidmetalia tulevassa iPhonessa.
Tämä ei todennäköisesti kuitenkaan pidä paikkaansa. Liquidmetalin kehittäjän, Atakan Pekerin, mukaan Applen on satsattava vielä kolmisen vuotta aikaa ja 300-500 miljoonaa dollaria ennen kuin tuote on valmis isojen komponenttien massatuotantoon. Pieniä osia siitä voidaan kuitenkin valmistaa jo nyt, kuten Nokia ja Samsung ovat osaltaan todistaneet. Applekin on hyödyntänyt seosta SIM-korttipaikan avaajassa.
Apple selvästi sitoutunut Liquidmetaliin ja sillä on selviä suunnitelmia seokseen liittyen, tuskin yhtiö muuten olisi maksanut useiden miljoonien yksinoikeuslisenssiä (ensimmäinen kaksi vuotta maksoi Applelle 20 miljoonaa dollaria).

Lue myös nämä
Tägit
Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.