Android dominoi Kiinassa älypuhelinkilpaa

Matti Robinson
20. kesäkuuta, 2012 14:07

Kiina on Android-valmistajien luvattu maa. Tämä tulee selväksi kun seuraa ZTE:n ja Huawein kaltaisten yritysten kovia panostuksia Android-puhelimiin. Onkin luonnollista, että maan asukkaat ovat hyvin perillä Googlen alustan tarjoamista mahdollisuuksista. Itseasiassa niin hyvin, että yli puolet kiinalaisista älypuhelimista on varustettu Androidilla, kertoo The Next Web.
Kiinalaisen tutkimusyhtiö iiMedian uusimman raportin mukaan maan älypuhelinmarkkinoilla suositaan yhä enemmän Androidia. 55,4 prosentilla Android johtaa kilpaa selvästi ennen syöksykierteessä olevaa Symbiania (25,6%) ja pienessä nousussa olevaa iOS:ää (12,4%). Hiljattain Kiinassa julkistettu Windows Phone ei pääse listalle, mutta sen edeltäjillä on parin prosentin osuus.
Markkinoilla on tutkimuksen mukaan yli 2000 erilaista Android-laitetta, joista suurimmat ulkoimaiset (Samsung, HTC ja Motorola) sekä kiinalaiset (ZTE, Huawei, Meizu, Lenovo) valmistajat vievät ison siivun, mutta pienempien valmistajien määrä on huikaiseva.
Älypuhelinkäyttäjiä Kiinassa on tutkimuksen mukaan 252 miljoonaa ja kasvua edellisestä neljänneksestä peräti 13 prosenttia. Kiinan tärkeydestä matkapuhelinmarkkinoilla kertoo se, että vuoden takaiseen kasvua on tapahtunut lähes 100 miljoonalla ihmisellä. Yhdysvalloissa, jolta Kiina on ottanut älypuhelinmarkkinoiden ykköspaikan, oli käytössä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana noin 100 miljoonaa älypuhelinta.

Lue myös nämä
Tägit
Android iOS Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.