Windows Phone 8 jakaa ydintoiminnot Windows 8:n kanssa -- sisältää Nokian kartat

Manu Pitkänen
20. kesäkuuta, 2012 19:50

Microsoftin Windows Phone -johtajakaartiin kuuluva Joe Belfiore esitteli tänään Windows Phone 8:n Platform Preview -versiota kehittäjille tarkoitetussa tapahtumassa.
Windows Phone 8:n yksi olennaisimmista ominaisuuksista on se, että alusta hyödyntää samoja ydintoimintoja kuin Windows 8 -käyttöjärjestelmä. Tämä tarkoittaa sitä, että kehittäjät voivat luoda vähällä vaivalla sovelluksen sekä Windows 8:lle että Windows Phone 8:lle. Pelikehittäjille tärkeä ominaisuus on Native Code, joka liittyy edelliseen. Yhdistetyistä ominaisuuksista on tietysti hyötyä myös loppukäyttäjälle, puhelimessa olevan sovelluksen avaaminen NFC:n avulla tabletissa on yksi tällainen.
WP8:ssa on tuki moniytimisille järjestelmämikropiireille, NFC:lle ("markkinoiden laajin mobiililompakko", vaatii sopivan SIM-kortin), useille näyttöresoluutiolle (uusina 720p ja 1280x768) ja microSD-korteille. Uutta on myös IE10-selain, jossa on parannettu JavaScript- ja HTML5-suorituskykyä. Yrityskäyttöön tärkeitä turvaominaisuuksia on myös sisällytetty ohjelmistoon. Etusivulle on mahdollista lisätä enemmän sisältöä; leveyssuunnassa tilaa on neljälle pienelle live tiles -kuvakkeelle.
Windows Phone 8:ssa on myös Nokian kartat ja navigointi. Tilaisuudessa kerrottiin vain kehittäjien kannalta tärkeät ominaisuudet, eli loppukäyttäjien kannalta tärkeitä ominaisuuksia on vielä kertomatta (Skype-integraatio?).

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.