Havitteleeko Microsoft RIMiä?

Manu Pitkänen
25. kesäkuuta, 2012 16:06

The Sunday Timesin tietojen mukaan BlackBerry-puhelimistaan tunnettu kanadalainen Research in Motion (RIM) suunnittelee puhelinvalmistuksensa myymistä. Vaihtoehtoisessa mallissa ostaja saisi osuuden koko yhtiöstä.
RIM palkkasi JPMorgan Chasen ja RBC Capital Marketsin tutkimaan sen jatkomahdollisuuksia. Yksi ehdotettu vaihtoehto on, että yhtiö myydään jollekin isommalle toimijalle. Eräs potentiaalinen ostajakandidaatti voisi olla Microsoft, joka on jo pitkään yrittänyt päästä sisään mobiilibisnekseen. Microsoft ei ole suostunut kommentoimaan spekulaatioita.
Wall Street Journal uutisoi jouluna, että Nokia ja Microsoft ovat kartoittaneet yhdessä mahdollisuuksia ostaa RIM. Lehden mukaan keskustelut ovat olleet epävirallisia, mutta yhteistyön syventämisestä on puhuttu osapuolten välillä säännöllisesti.
Investointipankki Nomura spekuloi hiljattain ajatuksella, jossa Microsoft laajentuisi älypuhelinvalmistajaksi. Ajatus perustuu viimeviikkoiseen Surface-julkistukseen. Ohjelmistoyhtiö kokeili omaa matkapuhelinmallistoa vuonna 2010, mutta se epäonnistui perinpohjaisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft RIM Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.