Samsungin puhelinliiketoiminta petrasi alkuvuodesta

Manu Pitkänen
25. kesäkuuta, 2012 11:17

Korealainen Samsung Electronics on antanut positiivisen tulosvaroituksen ja odottaa liikevoiton olevan kuluvalla kvartaalilla parempi kuin vuoden alussa. Taustalla on entistä paremmin sujunut puhelinmyynti. Samsung nousi tämän vuoden alussa maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi ohi Nokian, joka antoi hiljattain negatiivisen tulosvaroituksen.
Samsung odottaa saavansa myydyksi 10 miljoonaa Galaxy S III -älypuhelinta heinäkuun loppuun mennessä. Puhelin tuli myyntiin Euroopassa toukokuun lopulla. Yhdysvaltoihin se rantautui muutama päivä sitten. Puhelin ylittää kirkkaasti edellisten Galaxy S -mallien saaman vastaanoton. Kesäkuun alussa Puhelinvertailu.com uutisoi, että Galaxy S -mallistoon kuuluvia puhelimia (S ja S II) oli myyty 52 miljoonaa kappaletta, joista 28 miljoonaa oli Galaxy S II:ta.
Samsungin mukaan se ylsi odotuksiaan parempaan tulokseen Euroopan talouskriisistä ja komponenttitoimituksissa olleista ongelmista huolimatta.
Samaan aikaan Samsungin kilpailijat kierivät ongelmissa. Nokia ilmoitti vähentävänsä 10.000 työpaikkaa maailmanlaajuisesti ja antoi negatiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö ennusti "kilpailudynamiikan" vaikuttavan vielä ainakin kolmannella kvartaalilla. Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop ei osannut sanoa koska yhtiö kääntyy voitolliseksi. Myös HTC antoi negatiivisen tulosvaroituksen ja aikoo nyt vetäytyä kokonaan pois Brasilian puhelinmarkkinoilta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja Galaxy
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.