Lähteet: Seuraavasta iPhonesta löytyy NFC-tuki

Manu Pitkänen
26. kesäkuuta, 2012 10:08

9to5mac-sivusto on löytänyt viitteitä, joiden perusteella seuraavasta iPhonesta löytyisi NFC-siru. WWDC:ssä esitelty Passbook-ominaisuus on myös jo itsessään vahva merkki siitä, että Apple kehittää mobiilimaksujärjestelmää iPhoneen. Tästä kielivät myös useat "iWallet"-patentit.
New York Timesin tietojen mukaan Apple käyttäisi Qualcommin kehittämää NFC-sirua. Viimevuotisessa jutussa ei kuitenkaan osattu sanoa milloin tekniikkaa käytettäisiin iPhonessa. NYT:n mukaan Applen suunnitelmissa on hyödyntää iTunesia maksujen hallinnoinnissa (patentti).
MasterCard-pomo Ed McLaughlinin tämän vuoden alussa antama lausunto viittaa siihen, että Applen järjestelmä on yhteensopiva MasterCardin PayPass-tekniikan kanssa. Hän totesi Fast Companylle, ettei tiedä ainuttakaan puhelinvalmistajaa, joka ei kehittäisi maksujärjestelmästään PayPass-yhteensopivaa.
Ilmalualan viestintäpalveluita tarjoavan SITAn teknologiajohtaja Jim Peters uskoo vahvasti, että Applen seuraavassa iPhonessa on Passbookin lisäksi NFC-siru, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi ostosten maksamisessa.
Cnetin kesäkuun alussa julkaistun uutisen mukaan teleoperaattori Orange uskoo seuraavasta iPhonesta löytyvän NFC-siru.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS iOS 6 Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.