Google uudisti Androidia -- aiempaa sulavampi ja henkilökohtaisempi

Manu Pitkänen
27. kesäkuuta, 2012 20:20

Google esitteli tänään uutta Android 4.1 -käyttöjärjestelmää (Jelly Bean).
Uutta viime vuoden lopulla esiteltyyn Ice Cream Sandwichiin (4.0) on project Butterin tuotokset, joiden ansiosta käyttöjärjestelmä on aiempaa sulavampi ja herkempi reagoimaan kosketuskäskyihin. Widgettien koon ja asettelun säätöön on tullut myös parannuksia. Notification Centeriin on tehty paljon parannuksia, joiden ansiosta se on aiempaa hyödyllisempi ja sieltä löytyy enemmän tietoa. Tekstin sanelu onnistuu JB:ssä offline-tilassa.
Yksi suurista uudistuskohteista on myös haku. Se on integroitu aiemmin julkistettuun Knowledge Graphiin, joka ymmärtää hakujen tarkoituksen ja osaa tämän perusteella antaa suoria vastauksia hakuihin liittyen.
Google Now -ominaisuuden ansiosta puhelin alkaa tuntemaan käyttäjäänsä aiempaa paremmin, jolloin puhelimesta tulee entistä henkilökohtaisempi laite. Jelly Beanistä lähtien puhelin oppii tuntemaan käyttäjänsä työreitit ja osaa ehdottaa sen perusteella onko olemassa nopeampi reitti perille, jos totutulla tiellä on ruuhkaa. Ominaisuus tuo käyttäjän saataville myös julkisen liikenteen tiedot.
Jelly Beamin myötä laitteistovalmistajille jaetaan PDK-kehitystyökalut (Platform Development Kit), jonka ansiosta valmistajat pääsevät etuajassa työstämään uusinta Androidia omille puhelimilleen ja tableteilleen.
OTA-päivitykset alkavat valikoiduille laitteille heinäkuussa.

Lue myös nämä
Tägit
Asus Android Google Android 4.0 Google I/O Asus Nexus 7 Google Nexus 7 Jelly Bean
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.