Android-valmistajat hiljaisina Jelly Bean -päivityksistä

Panu Roivas
2. heinäkuuta, 2012 19:03

Google julkisti I/O-tapahtumassaan Android 4.1 Jelly Beanin, joka nähdään uudessa Nexus 7 -tabletissa, ja se tulee päivityksenä saataville myös Nexus-luokan laitteille. Muita Android-älypuhelimia valmistavat yritykset ovat sen sijaan hiljaa omien malliensa päivitysaikataulusta.
Android-päivitysten historia on ollut pitkä ja viivytysten ja peruutusten täyttämä, eikä Jelly Bean -päivitys vaikuta tuovan mitään uutta auringon alle. The Verge -verkkosivusto kysyi älypuhelinvalmistajilta päivitysaikatauluista, mutta yksikään valmistaja ei antanut minkäänlaista aikataulua.
Samsungin mukaan Nexus S ja Galaxy Nexus saavat päivitykset, ja tämän lisäksi "lisää laitteita" tulee saamaan päivityksen myöhemmin, ja nämä laitteet tullaan ilmoittamaan "pian". Todennäköisesti ainakin Galaxy S 3 tullee saamaan päivityksen, mutta vanhemmat mallit saattavat jäädä paitsi.
Todennäköisesti sama pätee myös muiden laitevalmistajien malleihin, eli uudet huippumallit päivitetään ajallaan, vanhempien mallien päivitysten ollessa vähintäänkin epävarmoja. Joka tapauksessa päivityksiä ei-Nexus-malleille joutunee odottelemaan hyvän tovin. Android-valmistajien tekemät muokkaukset käyttöliittymään aiheuttavat päivityksien myöhästymistä kuukausilla verrattuna Nexus-laitteiden päivityksiin, mutta tästä huolimatta valmistajat ovat tuskin valmiita hylkäämään omia kuorrutteitaan, joilla ne pyrkivät erottumaan toisistaan.

Lue myös nämä
Tägit
Jelly Bean Android
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.