Apple järjesti Galaxy Nexukselle myyntikiellon Yhdysvalloissa

Manu Pitkänen
2. heinäkuuta, 2012 9:05

Apple on onnistunut järjestämään Galaxy Tab 10.1:n lisäksi toisellekin Samsungin valmistamalle laitteelle myyntikiellon Yhdysvalloissa. Kyse on Googlen kanssa kehitetystä Galaxy Nexuksesta.
Varsinaista oikeudenkäyntiä ennakoivassa käsittelyssä tuomari totesi Galaxy Nexuksen rikkovan (todennäköisesti) kaikkia neljää patenttia, joista Apple vastapuolta syyttikin. Väliaikainen myyntikielto kuitenkin perustuu yhteen patenttiin, joka koskee Applen Siri-avustajan taustalla olevaan hakujärjestelmää.
Apple onnistui vakuuttamaan oikeuden siitä, että tekniikka liittyy keskeisesti Siriin, joka on iPhone 4S:n keskeinen myyntivaltti. Oikeus katsoi vastaavasti, että Applen patenttia rikkova Quick Search Box on keskeinen myyntivaltti Galaxy Nexuksessa. Tämän perusteella on syytä olettaa, että patentin loukkaaminen vaikuttaa Applen puhelinmyyntiin.
Myyntikielto astuu voimaan kunhan Apple maksaa 96 miljoonan dollarin vakuuden, jolla korvataan kiellosta aiheutuneet haitat jos myöhemmässä käsittelyssä todetaan, ettei kiellolle ole perusteita.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Google Apple iPhone Siri Samsung Galaxy Nexus
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.