Näin 808 PureView pärjää järkkäriä vastaan

Matti Robinson
3. heinäkuuta, 2012 13:24

Nokia 808 PureViewin testit ja vertailut ympäri maailman ovat osoittaneet, että kyseessä on ennennäkemättömän hyvä kamerapuhelin. Nokian superkamerapuhelimelta odotetaan kuitenkin haastetta myös pokkarikameroille, prosumer-laitteille ja jopa järjestelmäkameroille.
Puhelimen fyysiset ominaisuudet huomioon ottaen ei ole millään tavalla reilua odottaa siltä samanlaisia tuloksia kuin ammattitason kuvauslaitteelta. Otimmekin vertailuun hieman ammattitasoa alemman luokan järkkärikokoonpanon. Vertailussa käytössä on muutaman kamerasukupolven vanha Canon EOS 350D, joka on yksi maailman kaikkien aikojen suosituimmista digitaalijärjestelmäkameroista.
Vertailukuvissa Canonin nokalla on kittipaketista löytyvä perusobjektiivi, joka useimmiten on aloittavan järkkärikuvaajan ensimmäinen objektiivi. 808 PureViewin kuvat ovat kaikki otettu 8 megapikselin PureView-moodissa, joka soveltuu hyvin vertailuun, kun EOS 350D:n kenno on 8 megapikselinen.
Molempien laitteiden kuvat on otettu käsivaralla ja kuvauskohteet ovat siten erilaisen tärinän, valaistuksen ja sään armoilla. Kuvavertailua ei siis voida pitää läheskään absoluuttisena laboratoriokokeena. Kuvissa Canon on vasemmalla ja 808 PureView oikealla. Suurennokset näet klikkaamalla ja niitä voit selata nuolista.
Kauneus on katsojan silmässä, mutta osassa kuvista 808 laittaa todellakin hanttiin. Portaikkokuvassa 808 värit ovat luonnollisemmat ja kohinaa on selvästi vähemmän. Angry Birds -kuvassa puolestaan Canonin värit miellyttävät enemmän, mutta tarkkuudessa 808 on samalla tasolla.


Vastavaloon otetussa kuvassa erot ovat hyvin pieniä. Canon ottaa kuitenkin hieman selkeämmän kuvan vaikka tarkkuudessa ei jälleen ole juurikaan eroa. Hieman eri valaistuksessa otetut makrokuvat ovat niin ikään hyvin lähellä toisiaan.



Kaiken kaikkiaan näissä olosuhteissa Nokia 808 PureView pärjää erinomaisesti. On kuitenkin muistettava, että monessa muussa tilanteessa 808 PureView ei pysty yhtä tasaiseen suoritukseen.
Loppukevennykseksi vielä täydellä tarkkuudella (38Mpix) otettu makrokuva gorillapodia hyväksikäyttäen.


Lataa alkuperäinen 38 Mpix (7152x5368) kuva täällä.
Jäikö jokin Nokia 808 PureViewissä mietityttämään. Mitä haluat tietää kameran ominaisuuksista tai haluatko kenties nähdä jotain tietynlaisia kuvia tai kuvavertailuja? Kerrothan meille kommenteissa!
PÄIVITYS: Muutama kuva lisätty salaman toiminnasta.


Lue myös nämä
Tägit
Canon Nokia Pureview Nokia 808 PureView
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.