O2:n tutkimus: Älypuhelimella surffataan netissä ja käytetään sosiaalista mediaa

Manu Pitkänen
4. heinäkuuta, 2012 15:32

Brittioperaattori O2 on julkaissut kyselytutkimuksensa tulokset, joista selviää mihin saarivaltion asukkaat älypuhelintaan yleensä käyttävät. Älypuhelin taipuu monenlaiseen käyttöön ja tutkimuksen tulosten perusteella sitä käytetäänkin hyvin monipuolisesti.
O2:n mukaan puhelinta käytetään päivässä melko tarkkaan kahden tunnin ajan. Ajallisesti mitattuna suosituin ominaisuus on nettisurffaus (25 min.) ja toisiksi suosituinta on sosiaalisen median käyttö (18 min.). Kolmanneksi ja neljänneksi suosituimmat käyttötavat ovat musiikin kuuntelu (16 min.) ja pelaaminen (14 min.) Vasta viidentenä tulee puhelut (12 min), joihin käytetään lähes yhtä paljon aikaa kuin sähköpostien lukuun ja kirjoittamiseen (11 min.). Samoissa lukemissa pyörii myös tekstiviestien kirjoittaminen (10 min.). E-kirjoja luetaan puhelimesta yhdeksän minuutin ajan, eli yhtä kauan kuin katsotaan TV:tä ja elokuvia. Valokuviin käytetään vain kolme minuuttia.
Vaikka valokuviin käytetäänkin vähiten aikaa, useimmat ihmiset käyttävät sitä. Haastatelluista 74 prosenttia käyttää puhelinta valokuvaukseen. Puhumiseen puhelinta käyttää 71 prosenttia. Tekstiviesteihin ja netin selaamiseen puhelintaan käyttää 69 prosenttia älypuhelimen omistajista.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.