Mobiilipatenttisota pyörii Applen ympärillä

Manu Pitkänen
14. heinäkuuta, 2012 19:25

Mobiilipatenttiriitojen käänteistä ja päätöksistä on voinut lukea viime aikoina kyllästymiseen saakka. Joillekin on saattanut syntyä mututuntuma, että Apple on osallisena suurimmassa osassa taisteluita.
Kanzatec IP Groupin tutkimuksen mukaan tuntuma on oikeanlainen, sillä tärkeimmistä mobiilialan patenttiriidoista noin 60 prosenttia liittyy Appleen. Yhtiö istuu sekä vastaajan että kantajan asemassa, eli se sekä puolustautuu syytöksiltä että syyttää muita patenttien luvattomasta käytöstä.
Applella on eripuraa esimerkiksi Motorolan, Samsungin, HTC:n sekä Kodakin kanssa. Luetellut yhtiöt ovat joutuneet Applen syyttämäksi ja ovat syyttäneet Applea jostakin muusta. Vaikka mainitut yhtiöt ovat Kodakia lukuun ottamatta Android-valmistajia, ei Applella ja Googlella ole keskenään kärhämää.
Kantazecin Feisal Moslehin mukaan asetelma tulee pysymään tällaisena jatkossakin. Applella on vahva kassa, joten sen ei tarvitse sen takia toppuutella haastamisintoa. Sillä on myös vahva markkinaosuus, jota se varmasti haluaa puolustaa kynsin ja hampain. Uhtiön puolustustahto ilmenee esimerkiksi Applen edesmenneen toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan Steve Jobsin lausumasta, että yhtiö valmis aloittamaan vaikka ydinsodan Androidia vastaan mikäli tilanne sitä vaatii.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Android Google patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.