Nokia tappioista huolimatta nousuun, Elop luottaa WP8:aan

Matti Robinson
19. heinäkuuta, 2012 13:52

Nokia julkisti tänään neljännesvuosittaisen katsauksen. Vuoden toisen neljänneksen aikana yhtiö teki reilusti tappiota, mutta odotettua paremmat tulokset saivat osakkeen nousuun.
Nokian tappiot ilman kertaeriä (ei-IFRS) olivat 0,08 euroa osakkeelta. Aiempaan vuoteen verrattuna tappiot olivat merkittäviä, mutta samat kuin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Liiketappio kasvoi edellisestä neljänneksestä liki 70 miljoonalla 327 miljoonaan. Yhtiön liikevaihto huhti–kesäkuussa oli 7,5 miljardia euroa, joka oli hieman odotettua paremmin.
Vuoden kolmas neljänneskin menee mollivoittoisesti, arvioi Nokia. Se odottaa jatkuvan transitiovaiheen vaikeuttavan älypuhelinten myyntiä. Toimitusjohtaja Stephen Elop kertoi, että nykyisiä Lumia-laitteita tuetaan Windows Phone 8:aan asti ja pitkälle sen jälkeenkin. WP8-alustan hän odottaa kiihdyttävän Lumia-puhelinten myyntiä. Nokia myös toisella vuosineljänneksellä neljä miljoonaa Lumia-puhelinta.
Peruspuhelinten myyntimäärät kasvoivat, mutta keskihinta tippui. Täysin päinvastoin tapahtui älypuhelinten osalta, joissa kalliimmat Lumia-puhelimet syrjäyttivät Symbian-laitteita.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.