Nokia houkuttelemassa operaattoreita rajoitettuun Windows Phone 8 -julkaisuun

Panu Roivas
25. heinäkuuta, 2012 19:43

Nokian huhutaan julkaisevan ensimmäiset Windows Phone 8 -älypuhelimensa vain muutaman operaattorin voimin, yrittäen rakentaa samanlaista ilmapiiriä kuin Applen teki aikoinaan iPhonen ja AT&T-operaattorin kanssa.
Financial Timesin mukaan Nokia harkitsee nykyisestä massamarkkinointistrategiastaan poikkeamista uusien Windows Phone 8 -puhelinten myötä. Nokian kerrotaan neuvottelevan usean Eurooppalaisen operaattorin kanssa mahdollisuudesta myydä Nokian WP8-puhelimia yksinoikeudella omalla markkina-alueellaan.
Nokian nykyinen taktiikka on ollut yrittää saada puhelimet myyntiin kaikilta mahdollisilta kanavilta nopeaan tahtiin. Uusi rajoitetumpi taktiikka antaisi enemmän mahdollisuuksia tehdä keskitetympää markkinointia ja yhteistyötä operaattorien kanssa. Toisaalta jos Nokian WP8-älypuhelimet ovat menestyksekkäitä, voi puhelinten saatavuus olla joka tapauksessa rajoitettua operaattorien lukumäärästä riippumatta, joten harvempi yhteistyökumppani voi osoittautua kannattavammaksi.
Monet Eurooppalaiset operaattorit ovat halukkaita lisäämään vahvan Windows Phonen menestyneiden Apple iPhonen ja Samsungin Android-puhelinten rinnalle, sillä näiden hallitsemat markkinat ovat vieneet operaattoreilta tuottoja. Nokian huhutaan vuorostaan luvanneen jakaa osan tuotoista operaattoreille, jos sopimukseen päästään. Toistaiseksi neuvottelut ovat kuitenkin kesken, eikä niiden kulusta ole tarkempaa tietoa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia operaattori Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.