HTC tuo valikkonappulan takaisin One X - ja One S -malleihin

Teemu Laitila
5. elokuuta, 2012 14:51

HTC on tuomassa sovellusten valikkonappulan takaisin One S - ja One X -puhelimiinsa. Päivityksen jälkeen sovellusten asetuksiin pääsee käsiksi kapasitiivisen moniajonäppäimen välityksellä.
Päivityksen tarve juontaa juurensa Android 4.0 -järjestelmän käyttöliittymäsuunnittelun muutoksesta, jonka mukaan laitteista jätetään pois erillinen fyysinen valikkonäppäin, jonka HTC on korvannut moniajonäkymän avaavalla näppäimellä. Uudessa käyttöliittymämallissa valikkonäppäimen pitäisi olla virtuaalinen valikko, joka näkyy ruudun kulmassa vain tarvittaessa. Suuri osa Android-sovelluksista ei kuitenkaan vielä noudata ICS:n mukana lanseerattuja konventioita.
Päivityksen myötä nykyisen moniajonäppäimen voi puhelimen asetuksissa pitää ennallaan, määrittää toimimaan ensisijaisesti valikkonäppäimenä ja pitkällä painalluksella moniajonäppäimenä tai toisinpäin.
Erillisen valikkonäppäimen puuttumisen myötä HTC on joutunut turvautumaan erilliseen koko ruudun levyiseen vaakatasossa olevaan näppäimeen niiden sovellusten kohdalla, joiden toiminta riippuu valikkonäppäimen käytöstä. Käytäntö on ongelmallinen niin esteettiseltä kannalta kuin kallisarvoisen ruututilan vuoksi.
Valikkonappulan takaisin tuova päivitys julkaistiin jo viime viikolla amerikkalaisoperaattori AT&T:n asiakkaille, mutta Anandtech-sivuston mukaan HTC on vahvistanut suunnitelmat maailmanlaajuisesta päivityksestä. Aikataulua ei kuitenkaan ole tarkennettu.


Vasemmanpuoleisessa ruutukaappauksessa valikkonappula vie suuren osan koko alareunasta. Oikeanpuoleisessa kuvassa Googlen oma Maps-sovellus käyttää valikkoa oikein sijoittamalla sen oikeaan nurkkaan.

Lue myös nämä
Tägit
Android HTC Android 4.0 HTC One X HTC One S
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.