Digia lupaa Qt:n Anroidille, Windows 8:lle ja iOS:lle

Teemu Laitila
9. elokuuta, 2012 11:26

Nokia ja ohjelmisto- ja palvelutalo Digia ovat ilmoittaneet koko Qt-ympäristön omistuksen siirtymisestä Digialle. Digia hallinnoi jo aiemmin Qt:n kaupallista lisensointia ja kaupallisen version kehitystä. Digian suunnitelmissa on laajentaa Qt:n alustatukea voimakkaasti.
Digian mukaan vuonna 2011 hankittu kaupallinen Qt-toiminta on ollut yhtiölle kannattavaa ja sen odotetaan jatkavan kasvua myös tulevaisuudessa, mikä näkynee positiivisesti myös yhtiön liikevaihdossa. Loppujenkin Qt-omistusten siirtyminen Nokialta Digialle tarkoittaa myös enintään 125 työntekijän siirtymistä yhtiön palvelukseen.
Digia aikoo hakea kasvua Qt:lle laajentamalla sen alustatukea isoimmille mobiilialustoille eli Androidille ja iOS:lle sekä Microsoftin syksyllä julkaistavalle Windows 8 -järjestelmälle. Tiedotteessa ei mainita erikseen Windows Phone -järjestelmää, mikä ei kuitenkaan ole täysin poissuljettu vaihtoehto Microsoftin mobiili- ja työpöytäalustojen tekniikoiden lähentyessä toisiaan. Nokia on aiemmin kieltäytynyt kehittämästä Qt-ympäristöä Windows Phone -alustalle.
Mobiilialustojen lisäksi Digia aikoo panostaa tutkimus- ja tuotekehitysresursseja Qt:n työpöytä- ja sulautettujen järjestelmien ominaisuuksien kehittämiseen.
Qt-tekniikkaan perustuvia merkittäviä sovelluksia ovat esimerkiksi mediasoitin VLC, Adoben Photoshop Elements, Microsoftin Skype, Autodeskin 3D-mallinnusohjelmisto Maya sekä lukuisat muut projektit.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android iOS Digia Windows 8 Qt
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.