Elop: Windows Phone 8 -puhelimia julkistetaan pian

Matti Robinson
15. elokuuta, 2012 18:09

Nokia on vakuuttanut julkaisevansa eturintamassa tulevan sukupolven Windows-puhelimia. Syyskuun alkupuolella järjestettävältä Nokia Worldiltä odotetaankin jo ensimmäisiä julkistuksia. Reutersin haastateltavana käynyt toimitusjohtaja Stephen Elop vahvistaakin kuvitelmia varovasti.
Elopin kommentti Reutersille on hyvin poliittinen: "suhteellisen lyhyellä aikataululla". Uutuuspuhelimia ei kuitenkaan kannata odottaa heti tapahtuman jälkeen kauppoihin, vaikka julkistuksia tehtäisiinkin.
Nokian tapauksessa varsinainen myynti voi alkaa vasta useita kuukausia myöhemmin. Pessimistisimpien arvioiden mukaan aikaa voi vierähtää jopa yli puolta vuotta. Mikäli hiljalleen parantuneesta julkaisutahdista voi mitään päätellä, tulee ensimmäinen Windows Phone 8 -puhelin kauppoihin kuitenkin vielä tämän vuoden puolella.
Huhut uusien Windows-puhelinten ympärillä kiihtyvät, kun Nokia World lähestyy. Uusimmissa vuodoissa esitellään 4,3-tuuman näytöllä varustetun WP8-laitteen etupaneelia. Vaikka kiinalaislähteiden luotettavuus ei aina ole huippuluokkaa, on usein vuodoissa vähintäänkin pieni totuuden jyvä.
Edelleen on yhtä epäselvää koska puhelimet löytävät kuluttajien tai lehdistön käsiin, mutta epäilyt Nokia Worldin aikaan tapahtuvasta julkistuksesta vahvistuvat. Ehkäpä ensimmäisiä Nokian WP8-laitteita esitellään 25. syyskuuta järjestettävässä Collaboration Day -tapahtumassa, jonka sisältö ja kutsulista ovat vielä hämärän peitossa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.