Samsung sijoittaa jälleen miljardeja Applelle siruja valmistavaan tehtaaseen

Matti Robinson
21. elokuuta, 2012 14:19

Applen huippusuosittujen mobiililaitteiden sisuksissa hyrrää nykyisin joko A5- tai A5X-järjestelmäpiiri. ARM-suorittimilla varustetut piirit kokoaa Applen kilpa- ja kinakumppani Samsung. Reutersin mukaan jatkuvat käräjäkärhämät eivät kuitenkaan estä Samsungia sijoittamasta lisämiljardeja juuri Applen siruja valmistavaan tehtaaseen.
Reutersin mukaan Samsung olisi investoimassa 4 miljardia Texasissa sijaitsevaan, flash- ja järjestelmäpiirejä valmistavaan tehtaaseen. Samsungin rahavaroja on aiemminkin upotettu nimenomaan järjestelmäpiiripuolen vahvistamiseen. Uusimpien tietojen mukaan investoinnit Austinin tehtaaseen ovat kasvaneet jo 13 miljardiin dollariin.
Vielä viime vuonna austinilaistehtaan työntekijöistä kaksi kolmannesta oli töissä flash-muisteja valmistavalla puolella, mutta tänä vuonna tehtyjen investointejen perusteella SoC-puoli on vahvistunut selvästi. Samsung pyrkiikin vastaamaan järjestelmäpiirejen kasvavaan kysyntään kasvattamalla volyymia sekä Yhdysvalloissa että Koreassa.
Samsung on yksi maailman suurimmista piirivalmistajista. Sen kasvun odotetaan olevan markkinoiden suurinta IC-piireissä kuluvana vuonna.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Apple A5 Apple A5X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.