Windows Phonen kasvu Nokian harteilla

Matti Robinson
22. elokuuta, 2012 14:35

Nokian älypuhelinstrategian onnistumisesta voi tähän mennessä vetää kahdenlaisia johtopäätöksiä. Uusimmat tilastot Windows Phone -puhelinten käytöstä tukevat niin ikään kolikon kääntöpuolia.
Localytics-tutkimusyhtiön uusin raportti kertoo, että Windows Phone on onnistunut kasvattamaan maailmanlaajuista käyttäjäkuntaa tänä vuonna 312 prosentilla. Valtaosa kasvusta on koostunut nimenomaan Nokian puhelimista. Peräti 59 prosenttia Localyticsiä käyttävistä sovelluksista ajetaan Lumia-puhelimissa.


Yhdysvalloissa kärkipaikkaa pitää edelleen HTC, joskin pienellä marginaalilla. Nokian on kiilannut taiwanilaisyhtiön etumatkan neljään prosenttiyksikköön, mutta kappalemääräinen myynti mitataan neljännesvuosittain vaatimattomasti sadoissa tuhansissa.


Windows Phone 7:n kasvulukemat tilastoissa ovat varmasti Nokian ja Microsoftin osalta mieluista katsottavaa, mutta Android ja iPhone porhaltavat edelleen kaukana edellä. Vain muutamien prosenttien markkinaosuus älypuhelimissa ja kilpailuun verrattuna mitättömät myyntimäärät kertovat, että uuden sukupolven Windows ei tule kumppanusten kannaltaan yhtään liian aikaisin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.