Apple nujersi Samsungin oikeudessa -- myyntikieltohakemus on jo työn alla

Manu Pitkänen
25. elokuuta, 2012 9:32

Apple on voittanut lähihistorian yhden merkittävimmän patenttiriidan Samsungia vastaan. Riitaa puitiin Kaliforniassa, lähellä Applen pääkonttoria.
Oikeus totesi päätöksessään, että Samsung on kopioinut omiin Android-tuotteisiinsa Applen iPhonessa ja iPadissä käyttämiä ominaisuuksia. Menestystuotteiden jäljittely tulee korealaisyhtiölle näillä näkymin kalliiksi, sillä oikeus määräsi sen maksamaan Applelle yli miljardin dollarin korvauksen aiheuttamistaan menetyksistä. Applen oman näkemyksen mukaan vahinkoa on syntynyt noin 2,5 miljardin dollarin edestä.
Samsung aikoo kuitenkin valittaa päätöksestä, joten tilanne voi vielä elää suuntaan tai toiseen. Tunteet yhtiöiden välillä voivat samalla kiristyä entisestään. Tästä saatiin jo esimakua kesällä.
Applen ja Samsungin välisen riidan vaikutukset tulevat varmasti koskettamaan koko alaa, oli se mikä hyvänsä. Yhtiöt ovat kilpailijoita kulutuselektroniikkapuolella, mutta ne ovat läheisiä yhteistyökumppaneita komponenttimyynnissä. Reutersin mukaan Apple tilaa Samsungilta vuosittain noin viiden miljardin dollarin edestä osia sen tuotteisiin. Viime aikoina on ollut havaittavissa, että Apple on alkanut etsiä vaihtoehtoisia toimittajia sen käyttämille komponenteille.
Riita voi näkyä myös kauppojen hyllyillä, sillä Applella on nyt tuhannen dollarin paikka hakea Samsungin avaintuotteille myyntikieltoa Yhdysvalloissa. Reutersin tietojen mukaan näin tulee myös käymään. Tämä voi vuorostaan johtaa tuotevalikoiman kaventumiseen älypuhelin- ja tablet-markkinoilla, ainakin hetkellisesti.
Jää nähtäväksi kasvaako Applen nälkä voiton myötä, eli suuntaako kalifornialaisyhtiö tähtäimensä seuraavaksi muihin Android-valmistajiin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung Samsung Galaxy S Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S II Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.