Näkemys: Samsung teki fiksusti kopioidessaan Applea

Manu Pitkänen
27. elokuuta, 2012 9:25

Tunnettu blogisti ja Microsoftilla aiemmin työskennellyt Robert Scoble on kirjoittanut Facebook-sivulleen muutaman rivin mitä hän ajattelee Samsungin ja Applen välisen oikeustaiston tuloksesta. Kalifornialainen oikeusistuin päätti viime viikolla, että Samsungin on maksettava noin miljardi dollaria Applelle, koska se oli hyödyntänyt tuotteissaan luvattomasti i-yhtiön patentteja.
Useat asiantuntijat ovat pitäneet päätöstä suurena tappiona Samsungille ja koko Android-ekosysteemille. Scoble uskaltaa kuitenkin olla eri mieltä. Samsung todella hävisi oikeuskäsittelyn, mutta onko se todellisuudessa kovin vakava päätös korealaisyhtiön kannalta.
Scoblen mukaan ei. Päätöksen perusteella Samsung joutuu maksamaan vain yhden miljardin siitä, että se onnistui nousemaan maailman toisiksi tuottoisammaksi mobiilialanyritykseksi. Summa ei ole paljoa, sillä kuten Scoble vertaa, Microsoft joutui pulittamaan Skypestä kahdeksan kertaa enemmän päästäkseen mukaan VoIP-markkinoille.
Muidenkin yhtiöiden olisi pitänyt menetellä kuten Samsung. Nokia, HTC ja RIM eivät olisi nykyisenkaltaisissa ongelmissa jos ne olisivat ryhtyneet copycateiksi. Scoblen mukaan Samsung on edellisiä terveempi yhtiö, koska sillä riitti kanttia alkaa kopioida Applen ratkaisuja.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung Samsung Galaxy S Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S II Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.