Samsung julkisti ensimmäisen WP8-puhelimen: ATIV S

Panu Roivas
29. elokuuta, 2012 22:04

Nokian povattiin olevan ensimmäinen Windows Phone 8 -älypuhelimen julkistaja, mutta Samsung on ehtinyt jo edelle julkistamalla ATIV S:n.
Samsung ATIV S on 4,8-tuumaisella 720p-resoluution AMOLED-näytöllä varustettu Windows Phone 8 -älypuhelin. Mallissa on 1,5 GHz kaksiytiminen suoritin ja 1 Gt RAM-muistia. Kuvauspuolesta vastaa 8 megapikselin takakamera sekä 1,9 megapikselin etukamera. Lisäksi laite tukee esimerkiksi NFC-tekniikkaa. Verkkoyhteyksien puolesta tuettuna on DC-HSPA, eli tiedonsiirron enimmäisnopeus on 42 mbit/s.


Puhelin on vain 8,7 mm paksu, mutta siihen on silti saatu mahdutettua 2300 mAh akku. Laitteen kuoret ovat harjattua alumiinia, ja ulkoisesti puhelin muistuttaa hyvin paljon Samsungin Galaxy-sarjan puhelimia. Tarjolle tulee 16 Gt ja 32 Gt versiot, ja molemmissa on lisäksi microSD-korttipaikka.
Samsungin mukaan ATIV-nimi on otettu latinan vita-sanasta, joka tarkoittaa elämää. Samsung käyttää ATIV-nimeä kaikissa uusissa Windows 8 -laitteissa, mukaan lukien Windows 8 -kannettavat ja tabletit.
Samsung lupaa puhelimen markkinoille marraskuussa 599 euron hintaan.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung ATIV S
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.