Reuters: Apple ja Google hierovat rauhaa kulisseissa

Manu Pitkänen
2. syyskuuta, 2012 10:35

Applen ja Googlen Android-leirin välinen kamppailu mobiilialan herruudesta kohosi jonkinlaiseen kliimaksiin menneenä kesänä, jolloin Samsung ja Apple kävivät ankaraa patenttioikeudenkäyntiä Yhdysvalloissa. Taistelu koitui Samsungin tappioksi, mutta sota ei ole vielä ohi. Kaiken tämän keskellä yritetään saavuttaa myös rauhaa.
Google on ollut melko näkymätön hahmo patenttiriidoissa, vaikka juuri sen kehittämä mobiilikäyttöjärjestelmä onkin riidan keskiössä. Yhtiö ei kuitenkaan ole välinpitämätön, vaan se tekee ilmeisesti hartiavoimin töitä kulisseissa, jotta riitely saataisiin päättymään sopuisasti.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Googlen toimitusjohtaja Larry Page soitti viime viikolla Applen toimitusjohtaja Tim Cookille. Puheenaiheena oli mobiilialan patentit ja niiden ympärillä käyvä laukaustenvaihto. Yhden puhelinsoiton aikana tällaisia asioita ei tietenkään saada ratkaistuksi, mutta Reutersin mukaan yhtiön johtajat päättivät jatkaa neuvotteluita sovun aikaan saamiseksi.
Apple on alkanut viime aikoina vähentämään sidoksiaan Googlen palveluihin, mistä esimerkkinä on Applen oman karttapalvelun kehitys.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Android Google Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.