HTC:n Windows Phone 8 -avaus on nimeltään 8X

Teemu Laitila
3. syyskuuta, 2012 15:45

Samsung on jo saanut pään auki Microsoftin Windows Phone 8 -järjestelmään perustuvien puhelinten osalta ja Nokian odotetaan seuraavan perässä ylihuomenna. Vähemmän yllättäen myös taiwanilainen HTC suunnittelee WP8-julkaisua, joka vuotojen perusteella kantaa nimeä 8X.
HTC:n julkaisu ei ole enää kummoinen salaisuus, jos useampia erillisiä julkisuuteen vuotaneita tietoja on uskominen. Aiemmin Accord-koodinimellä tunnetusta puhelimesta julkaistiin ensimmäinen kuva ja tekniset tiedot jo viime viikolla ja nyt julkisuuteen on putkahtanut virallinen myyntinimi ja puhelimen toimintoja esittelevä manuaalin osa.
XDA-Developers-foorumin jäsen Football kertoi twitterissä spekseistä, jotka vaikuttavat uskottavilta kun otetaan huomioon Microsoftin valmistajille asettamat tiukat laitteistorajoitukset. Ennakkotietojen mukaan 8X / Accord perustuisi MSM8960-suorittimeen eli käyttöjärjestelmä pyörittää kaksi 1,5 GHz:n taajuudella toimivaa Krait-ydintä. Super LCD 2 -tekniikkaan perustuvan 4,3 tuuman näytön resoluutio olisi 720p. Kameran kenno on kahdeksan megapikseliä ja laitteesta löytyy NFC-tuki ja microSD-paikka. Netissä keskustelua kuvan aitoudesta on kuitenkin herättänyt puhelimen ruudulla näkyvä Windows Phone 7 -version käyttöliittymä.

HTC Accord- WP8MSM8960 - 1.5 Ghz Dual CoreROM 8gb/16gbHD Screen 720x1280Camera 8mpNFC supportmicroSD card support twitter.com/Football4PDA/s...

-- Football (@Football4PDA) August 31, 2012


Myöhemmin julkaistu kaaviokuva puhelimen etupuolesta kertoo laitteen sisältävän esimerkiksi etäisyyssensorin sekä fyysisen kameranäppäimen oikeassa alareunassa muiden Windows Phone -laitteiden tapaan.

Lue myös nämä
Tägit
HTC Windows Phone HTC 8X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.