Lumia 610:n seuraajassa neljän tuuman ruutu

Teemu Laitila
3. syyskuuta, 2012 13:19

Nokia aikoo tulevaisuudessakin jatkaa budjettiluokan Windows Phone -laitteiden parissa, sillä valmistajalla on jo työn alla seuraaja yhtiön tähän mennessä halvimmalle WP-laitteelle Lumia 610:lle. The Vergen mukaan Glory-koodinimellä tunnettu malli kasvattaa näytön koon nykyisestä 3,7 tuumasta neljään.
Vergen lähteet eivät paljasta puhelimesta muita tietoja, mutta todennäköistä on, että sisuksista löytyy pian odotetuista uusista malleista poiketen vain yksiytiminen hitaampi prosessori. Myös muistin määrä tuskin kasvaa yli 256 megatavun, mikä jättää osan sovelluksista (kuten Skype ja pelit) halvimman mallin käyttäjien saavuttamattomiin.
Yksi mielenkiintoisimmista tiedonmuruista on myös Gloryn käyttöjärjestelmä, joka ei ole Microsoftin uusi Windows Phone 8, vaan toisen sukupolven Windows-puhelimille tarkoitettu päivityspaketti Windows Phone 7.8. Nähtäväksi jää pystyvätkö Nokia ja Microsoft venyttämään paljon työpöytä-Windowsin tekniikkaa lainaavan Windows Phone 8 -järjestelmän myös halvimpiin kategorioihin, vai luovatko halvimmat mallit oman erillisen kategoriansa, joka jää paitsi nimenomaisesti WP8-alustalle suunnatuista sovelluksista.
Nokia Gloryn ei uskota näyttäytyvän vielä tämän viikon Windows Phone -tilaisuudessa, vaan se saapuu markkinoille myöhemmin syksyllä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.