Älypuhelin budjetilla: Nokia Lumia 820

Janne Häyrynen
5. syyskuuta, 2012 19:04

Nokia toi tänään uutta väriä älypuhelinten keski- ja kärkikasteihin. Tänään julkaistu Nokia Lumia 820 on hintatietoisemman älypuhelinostajan valinta.
Lumia 820 -mallissa on tyydytty lähes kaikessa hieman vähempään kuin Nokia Lumia 920:ssa. Yhteisiä ominaisuuksia ovat 1.5Ghz Dual Core Snapdragon S4 suoritin, tuki LTE-verkkotekniikalle, RAM-muistin määrä (1 gigatavu) ja Qi wireless charging - langaton akunlataustekniikka. Yhteistä puhelimille on myös käyttöjärjestelmä, Windows Phone 8.
Rautapuolella on valittu kuitenkin monelta osin toisin. Näyttö on 4,3 tuuman 800x480 resoluutiolla varustettu ClearBlack OLED kosketusnäyttö Super Sensitive touch -tekniikalla varustettuna. Myös kamera on hieman kiusoittelevasti karsittu PureView -nimikkeestään. Se on kohtuullisella 8 megapikselin kennolla varustettu, mutta muun muassa PureView:n optiset kuvanvakausominaisuudet puuttuvat. Videotallennus onnistuu Full HD 1080p tarkkuudella 30 ruutua sekunnissa. Etukamera on VGA-tarkkuuksinen. Massatallennustilaa tässä mallissa on 8 gigatavua, ja laite tukee microSD-kortteja. Akku on hieman 920:tä vaatimattomampi, 1650mAh versio.
Nokian edukkaampi vaihtoehto tuo mukanaan paitsi useampia ja räväkämpiä värivaihtoehtoja, myös vaihdettavia kuoria, ei vain tyylin vuoksi, vaan esimerkiksi langatonta latausominaisuutta varten, tai suojaamaan puhelinta paremmin. Hintaa laitteelle ei tänään vielä paljastettu.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.