Nokian Lumia 920 -lippulaivamalli julki

Matti Robinson
5. syyskuuta, 2012 17:13

Nokia esitteli tänään New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa uuden Lumia-lippulaivamallin. Nokia Lumia 920 -mallinimeä kantava laite ehti vuotaa jo useaan otteeseen, mutta vihdoin varmuus myös laitteen sisuksista selvisi.
Lumia 920 -mallin odotetuin ominaisuus on tietysti kamera, jota on odotettu jo Nokia 808 PureView -mallista lähtien. PureView-tekniikka on vihdoin tuotu myös Lumia-mallistoon. Uutuus tukee myös langatonta latausta ja PureMotion HD+ -näyttötekniikkaa.
PureMotion HD+ -tekniikan taustalla on Nokian mukaan kirkkain ja nopeavasteisin teräväpiirtoinen IPS LCD -näyttö. Näyttöä pystyy lisäksi käyttämään hanskat kädessä.
808 PureView mallista poiketen puhelimen sensori tuottaa 8,7 megapikseliä. Tämä tarkoittaa, ettei 808:n kaltaista zoomia nähdä Lumia-mallissa. Puhelimesta löytyvä "kelluva linssi" mahdollistaa kuitenkin optisen kuvan vakaamisen.
Nokia Lumia 920 on varustettu 4,5 tuuman kosketusnäytöllä sekä 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 -tuplaydinsuorittimella. Nokian puhelimen alustana toimii Windows Phone 8, joka oli tietysti selvää. Puhelimen akkukapasiteetti on 2000 milliampeerituntia. RAM-muistia laitteessa on gigatavu ja tallennustilaa 32 gigatavun verran.



Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.