Apple tutki iPhonen ja auton synkronointia

Manu Pitkänen
6. syyskuuta, 2012 19:40

Applen kokoluokan firma tutkii lukuisia eri mahdollisuuksia kokoajan, mikä on tietysti sen selviytymisen kannalta ehdotonta. Yksi Applen insinöörien fundeeraama asia on puhelimen ja auton yhdistäminen.
Uusi yhtiölle myönnetty patentti, jonka yhtenä keksijänä on iOS-pomo Scott Forstall, liittyy puhelimen GPS-sirun hyödyntämiseen auton sijainnin paikantamisessa. Ajatuksena on siis käytännössä se, että iPhone voisi korvata autojen navigaattorit. Mikäli sijainnin laskenta on liian hidasta, voidaan Wi-Fi-verkkoja käyttää apuna.
Patentista löytyy paljon muitakin kohtia, joissa eritellään mitä tietoja auton ja puhelimen välillä voidaan synkronoida. Listasta löytyy muiden muassa kontaktit. Ehkä Applen silmissä siintää jo iCloud-yhteensopiva auto.
Yhtiö kertoi aiemmin iOS 6:n julkistamistilaisuudessa, että se on solminut yhteistyökumppanuuksia useiden eri automerkkien kanssa. Tällöin huomio keskitettiin ns. Eyes free -ominaisuuteen, jossa puhelinta voidaan käyttää ajossa Sirin kautta. Siri aktivoidaan ratista löytyvän painikkeen avulla. Muiden muassa Mercedez-Benz on Applen yhteistyökumppani.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS navigointi iOS 6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.