Nokian Dinning selittää 808:n ja Lumia 920:n kameroiden eroja

Teemu Laitila
8. syyskuuta, 2012 14:26

Lumia 920 -puhelimen julkistuksen yhteydessä Nokian PureView-brändin uusi merkitys sai aikaan kuhinaa netissä. Vaikka sekä Lumia 920:n kamera että jo keväällä julkistettu Nokia 808:n kamera ovat nimellisesti PureView-kameroita, ainut laitteita yhdistävä tekijä on kuitenkin nimi. Tilanne on aiheuttanut hämmennystä, johon Nokialla kameroiden parissa työskennellyt Damian Dinning pyrkii vastaamaan tänään julkaistujen twitter-viestien sarjalla.
Kameroiden paremmuuden ratkaisee Dinningin mukaan kuvaustilanne. Nokia 808 PureView on suvereeni voittaja kun valoa on tarpeeksi eikä kamera ole liikkeessä, kun taas OIS-tekniikan ansiosta Lumia 920 päihittää edeltäjänsä erityisesti hämärässä ja videokuvauksessa. Toisaalta taas, jos tarjolla on jalusta tai muu vakaa paikka kameran sijoittamiseen, 808 vie voiton myös pimeässä, kunhan ISO-arvoa säädetään manuaalisesti isommaksi ja valotusaikaa pidennetään.

2. In low light if devices are handheld and used in auto #920 will be better due to OIS - no blur and brighter images.

-- Damian Dinning (@PhoneDaz) September 8, 2012


Dinningin mukaan Lumia 920 on kuvanvakaimen ansiosta parempi videokamera useimmille käyttäjille, mutta toisaalta 808 mahdollistaa videota kuvatessa häviöttömän zoomauksen, joka Lumiasta puuttuu.

3. In video, for most people, due to OIS you'll get smoother looking videos with #920

-- Damian Dinning (@PhoneDaz) September 8, 2012


Loistavan kuvanlaadun lisäksi Nokia 808 on kerännyt kehuja äänenlaadusta, joka häviöttömään zoomaukseen yhdistettynä on omiaan esimerkiksi äänekkäiden konserttien taltiointiin. Vaikka Lumia 920 sisältääkin kolme erillistä mikrofonia, se tallentaa ääntä pelkästään yhdelle raidalle eli monona kun taas 808 tuottaa stereoääntä. Silti Dinningin mukaan ainut ero laitteissa on Lumia 920:n monoääni eli myös sillä kuvattujen videoiden pitäisi kuullostaa lähes yhtä hyvältä.

4. in terms of audio recording, the difference is mono in the #920 vs #808 which is stereo.

-- Damian Dinning (@PhoneDaz) September 8, 2012


Laitteiston lisäksi merkittävä osa Lumia 920:n kameran laadussa on ohjelmisto, joka yhdistettynä valoherkkään sensoriin tuottaa (aidoissa...) esimerkkikuvissa nähdyn lopputuloksen.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Pureview Nokia 808 PureView Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.