Seuraava iPhone saattaa tukea Euroopan LTE-taajuuksia

Manu Pitkänen
8. syyskuuta, 2012 10:48

Applen keväällä julkaisema uusi iPad sai osakseen maailmanlaajuista ihmetystä, sillä se tuki ainoastaan Yhdysvalloissa käytettäviä LTE-taajuuksia. Seikka aiheutti pieniä ongelmia myös markkinoinnissa, mutta seuraavan iPhonen lanseeraus saattaa sujua tämän puolesta hieman mutkattomammin.
Pitkään on spekuloitu, että pian julkistettava uusi iPhone sisältäisi LTE-tuen. Wall Street Journal on onnistunut saamaan tietoonsa, että Applen tuleva puhelin tukisi amerikkalaisten verkkojen lisäksi myös kansainvälisesti käytössä olevia taajuuksia. Tämän ansiosta eurooppalaiset ja aasialaiset operaattorit voivat alkaa markkinoida LTE-liittymiään iPhonen avulla.
Neljännen sukupolven matkapuhelinverkon kattavuus on maailmanlaajuisesti kuitenkin edelleen erittäin rajoittunut. Lisäksi se on erittäin fragmentoitunut, käytössä on ainakin 36 taajuusaluetta (3G:n kohdalla alueita on 22). Tästä syystä ominaisuudesta on hyötyä hyvin harvoille ihmisille. Applen tuki saattaa kuitenkin rohkaista operaattoreita laajentamaan verkkojaan, mikä vain edesauttaa LTE:n yleistymistä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone LTE
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.