Samsung varoittaa lankeamasta 4G-huijaukseen

Teemu Laitila
12. syyskuuta, 2012 16:33

Suomalaisten tiedot 4G-tekniikasta sekä sen hyödyistä ovat vielä verrattain vähäiset, käy ilmi Samsungin TNS Sifolta tilaamasta tutkimuksesta. Silti yli puolet tutkimukseen osallistuneista haluaisi seuraavan mobiililaitteensa tukevan uutta tekniikkaa. Samsungin mukaan heikko tietotaso altistaa ostajat huijaukselle.
Tutkimuksen mukaa vain neljännes vastaajista tiesi mitä 4G-tarkoittaa ja vajaa viidennes ei ollut kuuullut sitä laisinkaan. Vähän yli puolet eli loput 57 prosenttia olivat kuulleet 4G-termin, mutta eivät tienneet tarkemmin sen merkityksestä.
Samsungin mukaan heikko tietotaso altistaa ostajat huijaukselle. Yhtiö on huolissaan siitä, että asiakkaille myydään 4G-laitteita, jotka eivät kuitenkaan toimi Suomen matkapuhelinverkoissa. Esimerkiksi Samsungin kilpailija Apple joutui hankaluuksiin mainostaessaan keväällä julkaistua uutta iPadia 4G-termillä. Applen tabletti tukee kuitenkin vain Pohjois-Amerikassa käytettyjä LTE-verkkoja, minkä vuoksi yhtiö joutui poistamaan 4G-termin laitteen mainosmateriaaleista jälkikäteen.
Tutkimuksen julkaisun ajankohdasta voisi vähänkään vilkkaammalla mielikuvituksella vetää yhteyden tämän illan odotettuun iPhone-julkistukseen. Ennakkohuhuissa uuden iPhonen on veikkailtu tukevan myös Euroopassa käytettyjä 1800 ja 2600 MHz:n LTE-taajuuksia, mutta Applelle siruja toimittavalla Samsungilla saattaa olla tarkempaa tietoa tulevasta julkaisusta. Jos Applen iPhone ei edelleenkään toimi suomalaisissa 4G-verkoissa, useampia 4G-laitteita tällä viikolla julkistanut Samsung halunnee varmistaa, että 4G-termiä ei käytetä löyhin perustein tulevaisuudessakaan.
Suomessa kaikilla operaattoreilla on jo omat LTE-tekniikkaan perustuvat 4G-verkkonsa, mutta operaattoreista Elisa ja DNA käyttävät 4G-termiä myös 3G-tekniikkaan perustuvasta puolet hitaammasta DC-HSPA+-tekniikasta.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung 4G
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.