Analyytikoiden mukaan iPhone 5 oli Nokialle huojennus

Valtteri Ahonen
13. syyskuuta, 2012 17:44

Taloussanomien haastattelemien analyytikoiden mukaan Applen uusi iPhone 5 ei ole niin vaarallinen vastustaja kuin jo ehdittiin pelätä. Silti vaakakupin kallistaminen pidemmällä tähtäimellä Nokian suuntaan voi olla vaikeaa.
Nordean analyytikko Sami Sarkamies summasi hyvin, kuinka yllätyksettömänä Applen julkistusta yleisesti pidettiin: "Tuli se, mitä tiedettiin, mutta ei sitä, mitä veikkailtiin." Nokia on tämän ansiosta saanut paljon näkyvyyttä, vaikka sitä jo ehdittiinkin kritisoida oman julkistuksensa aikataulusta.
Inderesin analyytikko Mikael Rautanen on puolestaan sitä mieltä, että Apple ei onnistunut olemaan riittävän innovatiivinen, ja niinpä saattoi jopa olla, että Nokia veti tällä kertaa pidemmän korren. Ensimmäisissä nettiin tulleissa arvioissa Nokian Lumia 920 onkin ollut usein tästä parivaljakosta pidetympi. On kuitenkin pitkä ja kivinen tie voittaa kuluttajien kerran menetetty luottamus takaisin. "Nokian haasteena on murtautuminen kahden hallitsevan käyttöjärjestelmän väliin", sanoo analyytikko Michael Schröderin FIMistä.
Schröder huomauttaa myös, että vaikkei Apple onnistunutkaan yllättämään kuluttajia kuten oli ehkä odotettu, niin se tuskin silti estää laitetta myymästä todella hyvin.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Nokia Lumia Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.