Android päihittää Applen 100 miljoonalla aktivoinnilla

Manu Pitkänen
13. syyskuuta, 2012 16:42

Sattumaa tai ei, Google ja Apple kertoivat lähes perä perään kuinka paljon heidän ohjelmistoihin perustuvia mobiililaitteita on aktivoitu maailmassa. Googlen kehittämä Android voitti tällä mittarilla Applen iOS:n 100 miljoonalla aktivoinnilla.
Google kertoi eilen, että Android-laitteita on aktivoitu maailmassa jo puoli miljardia kappaletta. Mukana on kaikki vuonna 2008 ja sen jälkeen julkaistut laitteet. Tilastot komistuvat joka päivä noin 1,3 miljoonalla. Jos tahti pysyy vakiona, voi Google juhlia miljardin merkkipaalua hieman yli vuoden kuluttua.
Apple joutui tunnustamaan tappionsa 400 miljoonalla iOS-aktivoinnillaan. Lukema pitää sisällä vuoden 2007 jälkeen esitellyt iPod Touchit, iPhonet ja iPadit. Näillä näkymin kaula Androidiin vain kasvaa, sillä uusia iOS-aktivointeja tulee tämän vuoden toisen kvartaalin lukujen perusteella vain noin 500.000 kappaletta vuorokaudessa.
Sovelluspaikkojen suhteen Apple on edelleen selvä ykkönen. Google Play -palvelusta löytyy noin 600.000 sovellusta, kun App Storessa huidellaan jo yli 700.000 sovelluksessa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Google iOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.