Apple kertoi miksi iPhone 5:stä ei löydy yhtä odotettua ominaisuutta

Manu Pitkänen
13. syyskuuta, 2012 16:18

Joidenkin spekulaatioiden vastaisesti Apple ei lisännyt iPhone 5:een NFC-lähilukuteknologiaa. Aiemmin kesällä esitellyn iOS 6:n uusi Passbook-ominaisuus antoi syytä olettaa, että teknologiajätti olisi tekemässä isosti aluevaltausta mobiilimaksamisessa. NFC olisi sopinut tähän kuvioon kuin nenä päähän.
Applen kirkkaimpaan johtoon kuuluva Phil Schiller paljasti All Things D:lle heti puhelimen julkistuksen jälkeen syyt miksei iPhone 5 sisällä NFC-sirua tai tukea langattomalle lataamiselle.
NFC:n osalta syy on se, ettei Applella olla vielä vakuuttuneita siitä, että NFC olisi juuri se teknologia minkä avulla tulevaisuudessa toimittaisiin. Jo Passbookin kaltaisella ratkaisulla täytetään Schillerin mielestä käyttäjien vaatimukset tällä hetkellä. Kommentti on varsin ylimalkainen, eli täsmällisiä syitä ei voi vielä muuta kuin arvailla.
Yksi mahdollinen syy saattaa olla se, että NFC:n turvallisuutta ei olla vielä päästy testaamaan tarpeeksi hyvin käytännösä. Esimerkiksi Googlen Walletissa on ollut tietoturvaongelmia, mikä on saattanut saada Applenkin varovaiseksi.
Apple osti hiljattain tietoturvayhtiö AuthenTecin itselleen, mikä viittaisi siihen, että Cupertinossa kehitetään vielä mobiilimaksamiseen liittyvän järjestelmän turvallisuutta.
Langattoman latauksen osalta Schiller huomauttaa, ettei se todellisuudessa helpota asioita. Nykyisissä sovelluksissa joudutaan edelleen liittämään erillinen lataustelakka kiinni johonkin. Lisävarusteiden määrän kasvaminen ei ole välttämättä sitä mitä ihmiset haluavat.

Lue myös nämä
Tägit
Apple NFC Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.