Microsoft patentoi puhelimen hiljentämisen läimäyttämällä

Teemu Laitila
17. syyskuuta, 2012 18:04

Microsoftille on myönnetty patentti tekniikkaan, jossa kuvaillaan puhelimen soittoäänen hiljentämistä laitetta läimäyttämällä. Patentoidussa tekniikassa läimäys tunnistetaan puhelimen kiihtyvyyssensorin avulla. Patenttia on haettu jo vuonna keväällä 2011 ja Yhdysvaltojen patenttitoimisto myönsi Microsoftille patentin viime viikon torstaina.
Jo nykyään monet puhelimet hiljenevät kääntämällä puhelin "naamalleen", mikä on monessa tilanteessa käytännöllinen ominaisuus. Hiljentäminen läimäyttämällä sen sijaan toimisi erityisen hyvin puhelimen ollessa esimerkiksi taskussa, jossa siihen voi olla hankala päästä käsiksi riittävän nopeasti. "Puhelinta käyttäessä tulee vastaan erilaisia tilanteita, joissa voi olla tarpeen hallita laitetta muilla tavoin kuin normaalin käyttöliittymän kautta", hakemuksessa kuvaillaan keksinnön taustoja.


Microsoft ei tähän mennessä ole tiettävästi hyödyntänyt tekniikkaa missään, mutta silti voidaan toivoa, että patenttihakemuksen "whack-based audio control module" olisi jo osa lokakuun lopulla virallisesti julkaistavaa Windows Phone 8 -järjestelmää.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.