LG varmisti irtisanoutuvansa Windows Phonesta

Valtteri Ahonen
18. syyskuuta, 2012 19:57

LG julkaisi Windows-puhelimen viimeksi vuonna 2010, ja nyt se on ilmoittanut virallisesti, ettei sillä ole suunnitelmissa julkaista uusia puhelimia alustalle ainakaan lähitulevaisuudessa. Asiasta kertoi Cnet.
Tieto on ollut julkisuudessa jo pidemmän aikaa, sillä yhtiön edustaja mainitsi asiasta sivumennen jo alkukesästä The Korea Heraldissa. Nyt LG on kuitenkin hyvin selkeästi ilmoittanut, ettei sillä ole aikeita tuoda uusia Windows-puhelimia markkinoille.
Microsoftin alustan sijaan LG käyttää puhelimissaan pääosin Googlen Androidia, ja se onkin esitellyt sillä saralla tänään kaksi uutuutta, RAZR i:n ja julkaisikin tänään Androidiin perustuvan uuden lippulaivamallinsa, Optimus G:n. Yhtiö on erityisesti painottanut sitoutumistaan Androidiin ja todennut omistavansa tärkeitä LTE:hen ja käyttöliittymiin liittyviä patentteja, mikä takaa sille vahvan aseman älypuhelinmarkkinoilla.
LG onnistui useamman Windows Phone -vuotensa aikana arvioiden mukaan saavuttamaan vain reilun 7 prosentin osuuden WP-markkinoista, joten on ymmärrettävää, ettei sillä ole tahtoa jatkaa alustan kanssa.
EDIT 21:13: Poistettu maininta Razr i:stä

Lue myös nämä
Tägit
LG Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.