HTC Windows Phone 8X - uusi lippulaiva myyntiin marraskuun alussa

Teemu Laitila
19. syyskuuta, 2012 19:01

HTC on juuri julkaissut uuden Windows Phone 8 -järjestelmään perustuvan lippulaivamallinsa, joka kantaa nimeä HTC Windows Phone 8X. Nokian Lumia-julkistukseen verrattuna HTC pisti paremmaksi ja kertoi laitteiden saapuvan kauppojen hyllyille heti marraskuun ensimmäisinä päivinä. Silti hinnoittelua HTC ei ole vielä paljastanut.
Värikkyys vaikuttaisi olevan nouseva trendi valmistajien keskuudessa ja HTC:n 8X saapuu markkinoille sinisenä, mustana, punaisena ja keltaisena versiona, joista Euroopassa ei tulla näkemään punaista mallia. 8X painaa 130 grammaa, joka on huomattavasti lähempänä Applen uuden iPhonen 112 gramman kokoluokkaa kuin Nokian Lumia 920:n 185 gramman massaa. Kuvien perusteella laite on myös huomattavasti isokokoista Lumiaa sirompi.
HTC:n uuden lippulaivan suunnittelutyö on aloitettu täysin puhtaalta pöydältä, eikä designissa ole kierrätetty yhtiön vanhaa Android-malleista tuttua saippuapalamuotoilua. Uusi muotoilukieli kertoo myös Windows Phone -laitteiden merkityksen kasvusta yhtiölle, jonka Android-liiketoiminta on yskinyt pahasti viime aikoina.


8X:n super LCD 2 -ruutu on nykystandardeilla mitattuna maltillinen 4,3 tuumaa ja resoluutio HD-tasoa eli 1280x720 pikseliä. Muiden WP8-mallien tapaan laitteen sisuksista löytyy kaksiytiminen Qualcommin Snapdragon S4 -prosessori, joka toimii 1,5 GHz:n taajuudella. Muistia on käyttöjärjestelmän tarpeisiin yksi gigatavu. Sisäistä tallennustilaa on 16 gigatavua ja muista ominaisuuksista voidaan mainita NFC-tuki. Lisäksi 8X tukee perinteisten 3G-taajuuksien lisäksi LTE-tekniikkaa. Unibody-rakenne kätkee sisäänsä 1800 mAh kapasiteetilla varustetun aukn.
HTC pyrkii erottumaan muista valmistajista yhtiön Android-malleista tutun Beats Audio -tekniikan avulla. Käytännössä se tarkoittaa normaalia tehokkaampia kuulokevahvistimia, joissa riittää tehoa myös isompien luurien ajamiseen.
Kameran osalta HTC ei tarjoa yllätyksiä, vaan 8X sisältää perinteisen 8 megapikselin kennolla varustetun takakameran LED-salamalla. Kyseessä on sama f/2.0-optikalla varustettu kamera, joka löytyy HTC:n One X -mallista. Yhtiö on sen sijaan huomannut markkinaraon yleistyvissä videoon perustuvissa viestintäohjelmassa ja asentanut laitteen etupuolelle 2,1 megapikselin kameran, joka on varustettu valoherkällä kennolla ja laajakulmaisella linssillä. Etukamera myös tallentaa videokuvaa Full HD -resoluutiolla.
Uusien laitteiden lisäksi HTC kertoi lähentävänsä yhteistyötä Microsoftin kanssa ja HTC:n uusi lippulaiva tulee olemaan pääosassa yhtiöiden myöhemmin julkaistavassa Windows Phone 8 -järjestelmää esittelevässä mainoskampanjassa.

Lue myös nämä
Tägit
HTC Windows Phone HTC Windows Phone 8X
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.