Analyytikot: Elopin aika on käymässä vähiin

Manu Pitkänen
20. syyskuuta, 2012 18:55

Vuonna 2010 Nokian toimitusjohtajan saappaisiin palkatun Stephen Elopin aika alkaa käydä vähiin, kertoo Reutersin haastattelemat analyytikot ja sijoittajat. Parempaa huomista jaksetaan heidän mukaansa odotella vuoden 2013 alkuun asti, mutta ei sen kauempaa.
Vaikka Nokian tuotteet ovatkin jossain määrin kilpailijoita edistyneempiä, ei niissä ole tarpeeksi vetovoimaa kuluttajien mielenkiinnon herättämiseen. Tämä saattaa näkyä konkreettisesti tämän joulun puhelinmyynnissä. Applen iPhone 5:n uskotaan käärivän tänäkin vuonna kermat päältä, minkä puolesta puhuvat ensimmäiset tiedot puhelimen ennakkomyynnitä. Lumia 920:n menestys on toistaiseksi arvoitus, mutta ainakaan Reutersin haastattelemat analyytikot eivät jaksa olla optimistisia.
Reutersin jutussa joulun katsotaan olevan jo menetetty peli Nokian kannalta. Danske Investin Juha Variksen katse on jo ensi vuoden keväässä, jolloin on myös Elopin viimeinen mahdollisuus onnistua. Androidiin tukeutuminen on yksi vaihtoehto, mutta tähän korttiin tartutaan todennäköisesti vasta äärimmäisessä hädässä. Tällöinhän Nokia myöntäisi Windows-strategian epäonnistumisen.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Windows Phone Nokia Lumia Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.