Applen kartoista revitään huumoria uudella tumblr-sivustolla

Teemu Laitila
20. syyskuuta, 2012 18:31

Applen eilen julkaistu iOS 6 -käyttöjärjestelmä on saanut pääosin innostuneen vastaanoton, paitsi uusien karttojen osalta. Apple vaihtoi Googlen kartat omaa tuotantoaan oleviin, jotka kuitenkin tuntuisivat monelta osin olevan vielä beta-asteella. Selkeiden virheiden lisäksi karttojen ominaisuudet vähenivät reippaasti päivityksen myötä.
Kartat ovat saaneet reippaasti huomiota netissä eilisen päivityksen jälkeen. Karttojen surkeudesta on blogattu ja uutisoitu ja Applen päätöstä karttojen vaihtamisesta selkeästi huonompaan on kummasteltu. Päätöksen taustalla lienee Applen tarve kontrolloida oman tuotteensa jokaista yksityiskohtaa, mikä kuitenkin karttojen tapauksessa on tehty käyttökokemuksen kustannuksella. Applen kiire päästä eroon kilpailijansa karttaohjelmistosta ajoi ohi yhtiön periaatteesta julkaista vain kunnolla toimivia ja viimeisteltyjä tuotteita.
Nyt karttojen virheitä keräämään on perustettu oma tumblr-sivusto, johon käyttäjät voivat lähettää omia löytöjään. Sivustolta löytyy niin taipunutta siltaa Lontoossa kuin tietoisesti kohteesta eksyttävää kävelyreittiä New Yorkissa (via @ossij).

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS 6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.